Αμανατίδης: “Κρίμα, ισοπαλία σαν ήττα από μεμονωμένα λάθη & μας λυπεί”

Αμανατίδης: "Κρίμα, ισοπαλία σαν ήττα από μεμονωμένα λάθη & μας λυπεί"

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία για τον Πανσερραϊκό εμφανίστηκε ο Περικλής Αμανατίδης κάνοντας λόγο για μεμονωμένα λάθη που οδήγησαν σε αυτή και σημείωσε πως η ομάδα πρέπει να στηριχθεί ψυχολογικά και να κερδίζει τέτοια ματς όταν είναι τόσο καλή όσο σήμερα. Αναλυτικά:

“Δυστυχώς μεμονωμένα λάθη δεν μας επιτρέπουν σήμερα να έχουμε πάρει τη νίκη και τους τρεις πόντους, παρά την καθολική υπεροχή. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το βαθμό επειδή ήμουν στο παιχνίδι. Αν το άκουγα από το ραδιόφωνο σαν σκορ θα έλεγα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ όχι θετικό αποτέλεσμα οποιαδήποτε ισοπαλία εντός έδρας. Αν μία ομάδα έπρεπε να λυπάται σήμερα είναι η δική μας και αυτό γίνεται. Μετά από ένα πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο όπου ο Απόλλων μπήκε καλύτερα, ισορροπήσαμε, πετυχάμε ένα πολύ ωραίο γκολ προϊόν συνεργασίας και δείξαμε ότι είχαμε θέληση για τη νίκη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε ότι σίγουρα θα βρούμε χώρους για να απλώσουμε το σκορ όπως και έγινε. Βάζουμε και το 2-0 και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα κουμπώσει επάνω μας, νομίζω ότι τρώμε ένα κρύο γκολ από φάουλ που εκτελέστηκε με γέμισμα και από μία κεφαλιά που δεν έβλεπε καν ο παίκτης. Ήταν πολύ άδικο αλλά οι παίκτες βρήκαν τη δύναμη, ξαναβγήκαν μπροστά, πέτυχαν το 3-1 και με μία ορμή που είχαμε χάνουμε και μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Γκούρτσα. Χωρίς να υπάρχει λόγο ο Απόλλων ξαναμπαίνει στο παιχνίδι από μία αψυχολόγητη ενέργεια και η ομάδα χωρίς να είναι κακή ψυχολογικά μπαίνει σε ένα περίεργο τρυπάκι. Όταν δεν υπάρχει 100% συγκέντρωση και δεν είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις, ακόμη και ένας κρίκος φτάνει για να σπάσει η αλυσίδα. Δυστυχώς δεχθήκαμε και το τρίτο γκολ και κάπου εκεί έμεινε η λύπη, γιατί στο τέλος οι φάσεις που έβγαλαν οι παίκτες έβγαζαν ένα γιατί, παρότι το παιχνίδι έπαιζε ακόμη.

Είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος όλο αυτό, να παίζει καλά η ομάδα και να μην παίρνει αυτό που δικαιούται, αλλά θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Ο Πανσερραϊκός δικαιούται να παίρνει κάτι καλύτερο γενικά και από την διαιτησία. Είναι σα να είχαμε κάτι στην τσέπη μας, το βγάλαμε και το δώσαμε. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα, είναι συνδυασμός και αμυντικής γραμμής και αμυντικής λειτουργίας και πρέπει να το λύσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να στηρίξουμε ψυχολογικά την ομάδα και την κατάσταση που υπάρχει. Να μπορούμε όταν είμαστε κακοί να παλεύουμε και ότι πάρουμε και όταν είμαστε τόσο καλοί όσο σήμερα να κερδίζουμε”.


 

Γεωργιάδης: “Το καλύτερο μας παιχνίδι”

Διαβάστε τι είπε και ο βοηθός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Κώστας Γεωργιάδης που στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών μετά το 3-1 με τον χρόνο να πιέζει και δύο παίκτες λιγότερους… Αναλυτικά:

“Γνωρίζαμε ότι το στοιχείο που διακρίνει τον Πανσερραϊκό είναι η επιθετική του ενέργεια με χαρισματικούς ποδοσφαιριστές και διάθεση για πολλές εκτελέσεις. Το ότι είχε σκοράρει στα δύο προηγούμενα ματς ήταν σημαντικό στοιχείο. Στο ξεκίνημα ήταν ίσως το καλύτερο μας 30λεπτο που έχουμε κάνει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχοντας απόλυτη κυριαρχία, ωστόσο κόντρα στην ροή δεχθήκαμε ένα γκολ που μας έφερε εκνευρισμό, παρότι το παιχνίδι είχε πολύ ωραία ακόμη μπροστά του. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το ματς πήγαμε σε ένα άναρχο παιχνίδι και έτσι ήρθε και το 2-0. Εκεί είχαμε μία αντίδραση, σκοράραμε και θέλω να πω, ότι παρότι ήμασταν μακριά και μερικές φορές οι προπονητές μπορούν να εκτεθούν, όλοι μας είπαν ότι υπάρχει φάουλ στον Καπία πριν το 3-1. Με τον χρόνο να μας πιέζει μένουμε με 9 ουσιαστικά παίκτες καθώς πέρα από τον Κυβελίδη που βγήκε τραυματίας, ήταν και ο Μιλοσάβλιεφ, αλλά κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και ισοφαρίζουμε. Το γεγονός ότι δεν κινδυνέψαμε από καμία κόντρα επίθεση είναι σπουδαίο όταν σε κυνηγάει ο χρόνος και καταφέρνεις να φτάνεις το παιχνίδι εκεί που θέλεις. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη μας παρουσία στο πρωτάθλημα και πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα που δεν μας έχουν φέρει την συγκομιδή που θα θέλαμε. Έχουμε ένα δύσκολο ματς, αρκετούς τραυματίες και να δούμε τι θα γίνει, αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλιώς θα στηριχθούμε στα παιδιά που βοήθησαν και σήμερα από τον πάγκο. Εύχομαι στον Πανσερραϊκό τα καλύτερα, είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία και της αξίζει και αυτή και η επόμενη κατηγορία”.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr