Αμανατίδης: “Ελπίζω να ξημερώνει μία καλύτερη ημέρα με σχέδια & όνειρα…”

Αμανατίδης: "Ελπίζω να ξημερώνει μία καλύτερη ημέρα με σχέδια & όνειρα..."

Στην ΕΡΑ Σερρών έκανε την πρώτη του δήλωση ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού Περικλής Αμανατίδης ο οποίος το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τα “λιοντάρια” προετοιμάζοντας τα για το ματς με τον Εργοτέλη. Ο έμπειρος τεχνικός δεν είπε μεγάλα λόγια, εξέφρασε την ελπίδα πως θα ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα, αναφέρθηκε στο πλάνο που τον έπεισε να αναλάβει την ομάδα, στο ρόστερ, στον κόσμο και στα βασικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν. Αναλυτικά:

“Νομίζω ότι γίνεται μία καινούργια προσπάθεια, θέλω να συμμετέχω σε αυτή, σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανσερραϊκός. Ελπίζω να είναι μία καλύτερη ημέρα για την ομάδα και θέλω να προσφέρω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πορεία της σε καλύτερα μονοπάτια”.

Για το αν θα γίνει σημαντική προσπάθεια από τους επενδυτές:

“Θέλω να πιστεύω ναι. Από αυτά που έχω συζητήσει βλέπω πως θα γίνει μία σοβαρή προσπάθεια και αν την αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή θα είναι η πρώτη νίκη της ομάδας”.

Για το αν κοιτάνε μακροπρόθεσμα:

“Αυτή η προοπτική με έχει κάνει και εμένα να θέλω να συμμετέχω στην όλη διαδικασία. Αν υλοποιήσουν τα σχέδια που έχουν θα τα καταφέρουν”.

Για το αν ήταν ρίσκο για τον ίδιο να δεχθεί λόγω της κατάστασης και του ρόστερ:

“Είναι ρίσκο, αλλά είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού και μιας καριέρας. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο όμως. Νομίζω πως θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που θα γεννηθούν. Το ρόστερ είναι μικρό αλλά μπορεί να γίνει και ικανό, να παίξει με ψυχή και καρδιά τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, τότε που θα μπορέσουμε να πάμε στις αδειοδοτημένες ομάδες. Αν δοθεί πάντως η δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να κάνει κάποιες προσθήκες από τον Ηρακλή θα γίνουν σίγουρα”.

Για το αν θέλει πίστωση χρόνου:

“Πίστωση χρόνου για την δουλειά μου δεν θέλω γιατί δεν έχει σημασία. Το ζητούμενο είναι να φύγει ο Πανσερραϊκός από μία κατάσταση κρίσης και να αλλάξει σελίδα. Τα πρόσωπα θα είναι αναλώσιμα. Αυτό που προέχει είναι να υπάρχουν σχέδια και όνειρα για την ομάδα. Έχω αποδείξει με την δουλειά μου τι κάνω και δεν θέλω πίστωση χρόνου”.

Για το αν ο Πανσερραϊκός πρέπει να στηριχτεί σε παίκτες από το Νομό:

“100%. Οι ομάδες πρέπει να γυρίσουν στην πρώτη πηγή τους. Ο Νομός Σερρών παραδοσιακά βγάζει παίκτες και ο Πανσερραϊκός πρέπει να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία μέσω των παικτών που αγωνίζονται και σε άλλες ομάδες, το έχω συζητήσει και με τους νέους επενδυτές και είναι σύμφωνοι.Έπένδυση θα είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μπορέσει η ομάδα να έχει αθλητικό κέντρο, να επενδύσει στις ακαδημίες της, να διαμορφώσει σωστά μία ομάδα Κ20″.

Για την δική του συμφωνία:

“Έχω κάνει μία συμφωνία για την επόμενη χρονιά, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει τι πλάνο έχουν αυτοί για την ομάδα. Εγώ έχω την δική μου φιλοσοφία και εγγύηση για αυτό είναι η πορεία μου”.

Για το πως πείστηκε να αποδεχθεί την πρόταση:

“Η αποδοχή της πρότασης είχε να κάνει με δύο πράγματα. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο αρκετά δυνατό που θα χαροποιήσει τους φίλους του και από την άλλη είναι το brand name της ομάδας”.

Για τις επιλογές παικτών από την ομάδα Νέων:

“Πάντα θα βλέπουμε την ομάδα Νέων. Είναι συγκοινονούντα δοχεία αυτές οι ομάδες. Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει επιτυχίες, οι παίκτες έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον και αυτή είναι η κληρονομιά του Πανσερραϊκού”.

Για το διαζύγιο με τον Σ.Αναστασιάδη:

“Στο ποδόσφαιρο αυτά δυστυχώς είναι αναπόφευκτα. Θα γίνει μία συζήτηση με τον κ.Αναστασιάδη γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ιστορία της ομάδας. Δεν γνωρίζω αν θα μείνει”.

Για το ότι η ομάδα δεν έχει γήπεδο να προπονηθεί:

“Αυτά για εμάς είναι κορυφαία προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Πως θα γίνει αυτό και πότε δεν ξέρω. Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς γήπεδο και χωρίς προπονητήριο, αλλά ξέρω ότι έχουν σχέδια για όλα αυτά”.

Για τον κόσμο:

“Οι πλειοψηφίες έχουν αλάνθαστο κριτήριο. Η ομάδα θα φέρει πίσω τον κόσμο και αυτή θα τον διώξει. Δεν μπορώ να ζητήσω χάρη, αλλά αν δει μία σοβαρή προσπάθεια να έρθει να την αγκαλιάσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε”.

Για το αν θα δει ο κόσμος καλό ποδόσφαιρο:

“Αυτό πάει σύμφωνα με το υλικό και πολλά πράγματα. Μπορώ να υποσχεθώ σκληρή δουλειά”.

Για το πότε θα δει τους παίκτες:

“Το απόγευμα θα κάνω την πρώτη προπόνηση”.

Για το ματς με τον Εργοτέλη:

“Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε γρήγορα την ομάδα”.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr