Αλήθειες για την αναδιάρθρωση απο τους ”Panserraikos Che Guevara Club”!

Αλήθειες για την αναδιάρθρωση απο τους ''Panserraikos Che Guevara Club''!

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανάρτηση του ”Panserraikos Che Guevara Club” απο την σελίδα στο Facebook, όπου μερίδα των φιλάθλων της Σερραϊκής ομάδας, δηλώνει την δικαιολογημένη αγανάκτηση τους, για τη νέα αναβολή στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που ζημιώνει και τον Πανσερραϊκό σε πολλαπλά επίπεδα. Το ”Panserraikos Che Guevara Club”, κατακεραυνώνει πολλές πτυχές της Σερραϊκής και όχι μόνο πραγματικότητας, που έχουν βλάψει τον Πανσερραϊκό.

Χωρίς κανένα τίτλο

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε τραγελαφικές καταστάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι αποφάσεις πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή, οι ομάδες δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν και με ποιους αντιπάλους, κι έχουμε μπει ήδη στον Αύγουστο.
Κι όταν τελικά λαμβάνουν τις αποφάσεις τους, αυτές είναι κάθε χρόνο και πιο τραγελαφικές. Μία τέτοια περίπτωση είχαμε και στην τηλεδιάσκεψη της Super League 2, όπου οι φωστήρες που την απαρτίζουν κατέληξαν στο ότι δε συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 για να προτείνουν αναδιάρθρωση.

Μελέτησαν προφανώς ιδιαιτέρως σοβαρά όλα τα δεδομένα της χρονιάς που προηγήθηκε, κατά την οποία το αστείο αυτό πρωτάθλημα είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον από τα Χριστούγεννα, με τον πρωταθλητή και αυτούς που θα υποβιβαστούν να έχουν ξεκαθαρίσει από εκείνη τη στιγμή και τα υπόλοιπα παιχνίδια να είναι πιο ανιαρά κι αδιάφορα και από πρωτάθλημα κρίκετ Β’ κατηγορίας στη Μάλτα.

Στη συνέχεια ήρθε ο κορωνοϊός και γλυτώσαμε τα κολλύρια που θα χρειαζόμασταν για να δούμε τα play off που θα γινόντουσαν στη Super League 2 ενώ ήδη ήταν σίγουρο ποιες ομάδες θα πέσουν. Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους Αϊνστάιν αυτούς και έτσι επιθυμούν ξανά μια Super League 2 σαν την περσινή. Και όντως απλά θα γελούσαμε μαζί τους, αν δεν είχε προηγηθεί ο υποβιβασμός μας με το έτσι θέλω πέρσι, όταν βρεθήκαμε ξαφνικά να παίζουμε στην 4η αντί για την 3η κατηγορία. Με αυτό το δεδομένο, οι αποφάσεις τους δε μας δημιουργούνε γέλιο αλλά οργή, γιατί η πρόταση των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής ήταν ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί ως ένα βαθμό το έγκλημα που έγινε πέρσι εις βάρος αυτών των ομάδων, των επενδύσεών τους και των φιλάθλων τους.

Γι’ αυτό και απαιτούμε από την ΕΠΟ να πάρει διαφορετική απόφαση και να μην αφήσει πέντε εκπροσώπους ομάδων που θέλουν να διαιωνίσουν μια τραγική κατηγορία όπως η φετινή Super League 2 να πετύχουν αυτό που προσπαθούνε.

Για άλλη μια φορά, ο Πανσερραϊκός σε αυτήν την προσπάθεια είναι μόνος του, αυτός και οι φίλαθλοί του. Από ποιον θα βλέπαμε και φέτος βοήθεια; Από τους Σερραίους υπουργούς νυν και πρώην; απ τους βουλευτές μας νυν και πρώην; που στο παρελθόν έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή για ομάδες της Σαλονίκης;

Από το Δημοτικό Συμβούλιο που ακόμη και για να δώσει έκταση στην ομάδα στο παρατημένο από όλους πάρκο της Ομόνοιας, χρειάστηκε πρώτα να αναβάλουν τη συζήτηση, να διαφωνούν για πλειοψηφίες και για θέματα ημερήσιας διάταξης και άφησαν τον εκπρόσωπο της ομάδας να περιμένει για να πει τη θέση του Πανσερραϊκού και τελικά δεν του έδωσαν το λόγο; Απ τον κάθε παραγοντίσκο, που αναφέρεται στον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΌ μόνο για την προσωπική του προβολή; Από την ΕΠΣ Σερρών που δεν έχει μεταφέρει ποτέ κανέναν αγώνα τοπικού στερώντας φιλάθλους από κρίσιμους αγώνες των Λιονταριών;

Φτάνουμε για άλλη μια φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, στο οποίο θα αποφασιστεί το αν η ομάδα μας θα παίξει στη δεύτερη ή στην τρίτη κατηγορία φέτος. Ο Πανσερραϊκός τα λάθη του τα έχει πληρώσει ακριβά, όσο ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια οι υποβιβασμοί μας ήταν συνεχώς εξωαγωνιστικοί.

Την ίδια ώρα κάποιες διαρκώς ευνοούμενες ομάδες ανέβαιναν κατηγορίες όσο εύκολα έριχναν εμάς οι διοικούντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα σε αυτή τη δυσωδία που αναβλύζουν οι ποδοσφαιρικές μας διοργανώσεις, τουλάχιστον κρατήσαμε το κεφάλι ψηλά, δε φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές, δε μπήκαμε σε άρματα, δεν κάναμε συγχωνεύσεις και αναζητήσεις ΑΦΜ. Μπορεί να βρεθήκαμε στα τάρταρα, αλλά τώρα που βγαίνουμε από εκεί, δεν υπάρχει κανείς να μας κουνήσει το δάχτυλο.

Γιατί τα δάχτυλα όλων τους, ζέχνουν. Όποιος αγαπάει αυτήν την ομάδα ήρθε η ώρα να το δείξει για άλλη μια φορά, απαιτείται συσπείρωση και μαχητικότητα και πάλι, για να μη μας κλέψουν και φέτος. Η ΕΠΟ οφείλει να ανατρέψει έστω και τώρα το περσινό έγκλημα και να κοιτάξει να δημιουργήσει μια δεύτερη κατηγορία πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση, με το περσινό κατασκεύασμα που απέτυχε παταγωδώς.
Δεν παρακαλάμε, δεν το ζητάμε, το απαιτούμε.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr