Αθλητικό νομοσχέδιο: Χωρίς αλλαγές οι εκλογές σε ΕΠΟ και ΕΟΕ!

Αθλητικό νομοσχέδιο: Χωρίς αλλαγές οι εκλογές σε ΕΠΟ και ΕΟΕ!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξαιρούνται ρητά στον νόμο Αυγενάκη!

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Πέμπτη (6/8) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών.

Ωστόσο, στον νόμο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δεν προβλέπονται αλλαγές τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΟΕ, με αμφότερες να εξαιρούνται ρητά.

«Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος», αναφέρεται για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ενώ για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σημειώνεται το εξής: «Για την εκλογή εκπροσώπων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις των καταστατικών των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr