Αδιαπραγμάτευτη η άνοδος δύο, προτάσεις για Β’ Εθνική με 20, 18 και 16 ομάδες

Αδιαπραγμάτευτη η άνοδος δύο, προτάσεις για Β’ Εθνική με 20, 18 και 16 ομάδες

Για τρεις ώρες τα έλεγαν το μεσημέρι της Τετάρτη (5/4) στα γραφεία της Ένωσης Β’ Εθνικής με κεντρικό θέμα την επικείμενη αναδιάρθρωση της κατηγορίας, αλλά και συνδυαστικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας περί αλλαγών στην αρχιτεκτονική του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στο συμβούλιο της Β’ Εθνική έγινε συζήτηση χωρίς να παρθούν αποφάσεις ή να υπάρξει κάποια ψηφοφορία, ωστόσο άπαντες συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Ότι το σημερινό στάτους με τις δύο ομάδες που ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα είναι αδιαπραγμάτευτο!

 

Στη διοικητικό φορέα της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας διαφωνούν κάθετα με το μοντέλο που έβαλε ήδη στο γρανάζι η Σούπερ Λίγκα ώστε μόνο ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής να ανεβαίνει και η άλλη θέση να παίζεται μέσω μπαράζ με ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
«Υπάρχει αντικειμενικό θέμα… Οι ομάδες της Β’ Εθνικής είναι πιο αδύνατες από αυτές της Σούπερ Λίγκας και άρα δεν υπάρχει ισονομία σε μια τέτοια προοπτική… Το πώς θα ανεβαίνουν οι ομάδες και ειδικά η δεύτερη στη μεγάλη κατηγορία θα το ορίσουμε εμείς εσωτερικά με δικούς μας κανόνες. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβάζονται από τη Β’ Εθνική, θα είναι δύο», αυτό ειπώθηκε στο Δ.Σ. της Β’ Εθνικής και βρήκε άπαντες σύμφωνους.
Από εκεί και πέρα, έγινε μακρά συζήτηση για την εσωτερική αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής ως προς το πόσες ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2018-19. Το προεδρείο (δηλαδή ο Λεωνίδας Λεουτσάκος) πρότεινε 20 συνολικά ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10. Πρόταση με την οποία συμφώνησε ανοιχτά ο Πανσερραϊκός και άρεσε γενικότερα.
Ο Κισσαμικός από την πλευρά του έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση με τον Άρη Λυχναρά. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Κρήτης είπε για 16 ομάδες με μοντέλο αλά μπάσκετ, όπου η δεύτερη θέση ανόδου θα προκύπτει με μπαράζ των ομάδων 2-5 και 3-4, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και για τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Δηλαδή οι δύο τελευταίοι να πέφτουν απευθείας και οι άλλες δύο θέσεις που θα οδηγούν στην τρίτη κατηγορία να προκύπτουν από μπαράζ ανάμεσα στον 11ο-12ο και στον 13ο-14ο. Και αυτή η πρόταση βρήκε συμμάχους με τον ΟΦΗ να την αποδέχεται αμέσως.
Κοντά στον Κισσαμικό τάχθηκε και Παναιγιάλειος δια του μεγαλομετόχου του Αντώνη Ρέλλα, ο οποίος μίλησε για 16 ομάδες ανεξαρτήτως των λοιπών λεπτομερειών. Μάλιστα ο Αιγιώτης παράγοντας ήταν και ο μόνος, που υπογράμμισε ότι με περισσότερες ομάδες η Β’ Εθνική θα διαλύσει. «Θα είναι ταφόπλακα για την κατηγορία να έχουμε περισσότερες ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο Ρέλλας.
Πρόταση κατέθεσε και ο Απόλλων Σμύρνης για 18 ομάδες, αλλά δεν φάνηκε να έχει συμμαχίες. Πάντως, υπήρξε και τέταρτη πρόταση από την Καλλιθέα και Πανελευσινιακός, οι οποίες πρότειναν 24 ομάδες σε δύο ομίλους των 12 (να ανεβαίνουν και οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής). Αυτό το σχέδιο, ωστόσο, απορρίφθηκε αμέσως από τη νομική υπηρεσία της διοργανώτριας, αφού δεν μπορεί να αλλάξει και η προκήρυξη της τρίτης κατηγορίας για να υλοποιηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης και η Λαμία δεν τοποθετήθηκαν ως προς το όλο θέμα μη δείχνοντας καμία συμπάθεια σε κάποια από τις προτάσεις, που ακούστηκαν (κοινώς κράτησαν ουδέτερη στάση). Όλα αυτά θα μπουν σε διαβούλευση, θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ., ώστε τότε να παρθούν αποφάσεις.

 

Ακόμα έγινε συζήτηση και για τον τρόπο διεκδίκησης των χρημάτων, που οφείλονται από τη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Γιάννης Αβραντίνης της Καλλιθέας επανέλαβε για πολλοστή φορά τη θέση του να μην ξεκινήσει του χρόνου το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αν δεν εξασφαλιστούν από χορηγίες 500.000 ευρώ για κάθε ομάδα!
Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και ήπια παράπονα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής Λεωνίδα Λεουτσάκο για τη θέση που πήρε στην υπόθεση Λαμίας – Ντουρμισάι ως προς την ένσταση Άρη και ΟΦΗ με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του, καθώς δήλωσε μόνο ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η άμεσα ενδιαφερόμενη ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση αυτή ήταν η Σπάρτη).
Και σε αυτό το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής υπήρξαν κάποιες μόνιμες απουσίες. Συγκεκριμένα έλειπαν τα Τρίκάλα, ο Αγροτικός Αστέρας, η Σπάρτη, η Αναγέννηση Καρδίτσα, ο Αιγινιακός, ο Αχαρναϊκός (ο Λεουτσάκος έχει παραιτηθεί πια από τους Μενιδιάτες) και φυσικά ο Πανθρακικός, που έχει εγκαταλείψει το πρωτάθλημα.

 

πηγή:a-sports.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr