«Έφυγε» απο την ζωή ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Χρήστος Μέγκλας

«Έφυγε» απο την ζωή ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Χρήστος Μέγκλας
by

Ένα σημαντικό πρόσωπο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, ο Χρήστος Μέγκλας, έφυγε σήμερα απο την ζωή, στα 64 χρόνια του, έχοντας ταλαιπωρηθεί στην υγεία του, τους τελευταίους μήνες.

Ο εκλιπών, ήταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, όπου και παραιτήθηκε, πριν απο λίγες ημέρες λόγω των προβλημάτων υγείας, ενώ ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος, με επιτυχημένες επιχειρηματικές ενέργειες εντός κι εκτός νομού Σερρών, συμμετέχοντας μάλιστα στα κοινά φορέων, που είχαν ως στόχο την πρόοδο και την εξέλιξη.

Θερμά συλλυπητήρια απο τους συντάκτες του ”SSN” στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Χρήστος Μέγκλας

Η αγάπη του για τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό δεν κρύφτηκαν ποτέ. Μάλιστα το 2009, εκτός απο χορηγός της ομάδας, αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στη ΠΑΕ του Πέτρου Θεοδωρίδη και εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, ζώντας απο κοντά, την δεύτερη άνοδο τότε, εκείνης της διοίκησης.

Το 2011 κάποιες διαφωνίες και πικρία προς τον μεγαλομέτοχο των «λιονταριών», τον έφεραν, εκτός ομάδας και λίγο αργότερα, δυνάμωσε με την παρουσία του τον Εθνικό Γαζώρου, που είχε δημιουργήσει εντυπωσιακά ο Γιώργος Καλαποτλής.

Πανηγύρισε συνεχόμενες ανόδους με τους «μπλε», που παραμιλούσε όλη η Ελλάδα στην Football League 2 και σταθερά μετά, για κάποια χρόνια στην Football League, μέχρι που η μετέπειτα FC Serres να έχει παρουσία μόνο, στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σερρών, αφού οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν του επέτρεπαν κάτι περισσότερο, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Χρήστος Μέγκλας, μετά τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη και την κατρακύλα του Πανσερραϊκού στην Γ΄Εθνική και την τότε αβεβαιότητα, προσπάθησε για δυο συνεχόμενες σεζόν να επιτύχει συγχώνευση, των δυο ομάδων, μέσα απο συζητήσεις και πλάνα… αλλά οι προσπάθειες του έπεσαν στο κενό, τελειώνοντας μέσα του, μια για πάντα την υπόθεση Πανσερραϊκός.

Σε αυτή την πενταετία 2009-2014 υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ιστορίες και αστικοί μύθοι, γύρω απο το πρόσωπο του, σχετικά με την παραγοντική του δράση, που δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τις συζητήσουμε κατ΄ιδίαν, αφού έφυγε νωρίς…

 

Share