Έτρεξαν για να τιμήσουν τους αγωνιστές του οχυρού Ιστίμπεη

Έτρεξαν για να τιμήσουν τους αγωνιστές του οχυρού ΙστίμπεηΤα καλύτερα δεκαπέντε χιλιόμετρα της ζωής τους ως δρομείς έκαναν όσοι πήραν μέρος στον 2ο ορεινό Αγώνα Δρόμου «Δρόμος Θυσίας» στο ιστορικό οχυρό Ιστίμπεη που έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου.

Διακόσιοι έντεκα φίλοι του ορεινού τρεξίματος πήραν μέρος στον αγώνα, νιώθοντας συγκίνηση και δέος και αποτιμώντας φόρο τιμής στους μαχητές του ιστορικού οχυρού στην κορυφή του Μπέλες που είχε ονομαστεί «αγκίστρι του θανάτου» από τους Γερμανούς εισβολείς.

Ο αγώνας έγινε με αφορμή την 77η επέτειο από την «μάχη των οχυρών» με μια διαδρομή που ξυπνά ιστορικές μνήμες και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και της Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης Σιντικής.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε ο σύλλογος των Σερραίων μαραθωνοδρόμων που με την τεχνογνωσία του πιστώνεται την επιτυχία της διεξαγωγής του ορεινού αγώνα δρόμου. Τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη είχαν φροντίσει και για την καλύτερη φιλοξενία των δρομέων που ήρθαν με τις οικογένειες του από ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας τους παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα, πίτες κ.α. ενώ οι υπεύθυνοι του οχυρού ξενάγησαν τους αθλητές προσφέροντας τους την ευκαιρία να δούνε από κοντά έναν ιστορικό χώρο .

Ο δρομέας που θα τερμάτιζε πρώτος στον αγώνα ήταν… γνωστός πριν ακόμα δοθεί η εκκίνηση. Ο κορυφαίος Σερραίος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Σίκαλος έκοψε και φέτος πρώτος το νήμα με χρόνο 01.01.31 προσθέτοντας ακόμα ένα μετάλλιο στην «πλούσια» τροπαιοθήκη του. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Πανζικίου με 01.03.30 και τρίτος ο Ευθύμιος Ζαμπλακός από ΣΜΥ με 01.05.06.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γεωργία Μάκη από τη Σχολή Ευελπίδων, δεύτερη η Φωτεινή Δάπκα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών και τρίτη η Αντιγόνη Πολυχρονίδου από ΣΜΥ.

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr