Έτοιμο να ανοίξει και πάλι το νότιο πέταλο του γηπέδου!

Έτοιμο να ανοίξει και πάλι το νότιο πέταλο του γηπέδου!

Την ευκαιρία να παρακολουθούν τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας από το… ιστορικό πέταλο του Δημοτικού γηπέδου Σερρών θα έχουν μέσα στον Οκτώβριο οι Σερραίοι φίλαθλοι. Το νότιο πέταλο που τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστό λόγω προβλήματος στατικής επάρκειας είναι έτοιμο να ανοίξει και να… υποδεχθεί τους Σερραίους φιλάθλους. Ένα πέταλο που έχει συνδεθεί με την ιστορία του συλλόγου και… πάνω του έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.  Σερραίοι που αμούστακοι ακόμα περίμεναν από έξω κάποιον μεγαλύτερο για να τους βάλει μέσα και τώρα οικογενειάρχες και με πολλά χρονάκια πάνω τους.

 

Την ολοκλήρωση των  εργασιών και το άνοιγμα του πετάλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής Αθλητισμού του Δήμου Σερρών) κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης:  «Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που αποτελούσαν κομμάτι αυτής της κερκίδας. Μετά από αρκετά χρόνια είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε και πάλι στον φίλαθλο κόσμο του Πανσερραϊκού το ιστορικό πέταλο. Πριν από λίγες μέρες έγινε και επίσημα η παραλαβή του από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών, ολοκληρώθηκαν τα έργα υποστύλωσης τα οποία έγιναν με ενέργειες της Δημοτικής αρχής και με τη συνχορηγία του ΟΠΑΠ. Η επόμενη διαδικασία που απομένει να γίνει είναι η αδειοδότηση του πετάλου από την επιτροπή της αποκεντρωμένης, η οποία θα επισκεφθεί το γήπεδο τις επόμενες μέρες και θα ζητήσουμε την αδειοδότηση. Μέχρι τώρα το Δημοτικό γήπεδο Σερρών στην άδεια λειτουργίας που έχει, εξαιρείται το πέταλο. Αφού αποκτήσαμε πια ένα σύγχρονο και κατασκευασμένο σωστά πέταλο μπορούμε να το δώσουμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση στους φιλάθλους. Μένει μόνο η διαδικασία αυτή, που μας επιβάλει ο νόμος να την πράξουμε, δηλαδή η αδειοδότηση του. Η επιτροπή της αποκεντρωμένης θα συνεδριάσει, θα επισκεφθεί το γήπεδο και θα δώσει την άδεια. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από φορείς όπως η πυροσβεστική, η αστυνομία, το νοσοκομείο κ.α. είναι μια επιτροπή που έχει θεσμοθετήσει το Ελληνικό κράτος και αυτή η επιτροπή έχει την εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, επιθεωρεί και εκδίδει ανάλογα τις άδειες λειτουργίας. Θα προσπαθήσουμε οι ενέργειες αυτές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου θα ανοίξει το πέταλο για τον κόσμο».

 

Για τις εργασίες που έγιναν:

 «Είναι ένα έργο που κόστισε αρκετά χρήματα κι έπρεπε να γίνει και προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει πολύ πιο πριν, τότε που μπορούσαμε να βρούμε πιο εύκολα χρήματα. Το Δημοτικό γήπεδο Σερρών με ενέργειες αυτής της Δημοτικής αρχής, είναι από τα λίγα γήπεδα στην Ελλάδα το οποίο έχει άδεια λειτουργίας, χωρίς να χρειάζεται αυτήν την «ασπιρίνη» που θα χρειαστούμε σε τρεις εβδομάδες για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου υπάρχει αυτή η παράταση που έχει δώσει το υπουργείο για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, πιστεύω όμως ότι θα ξαναδοθεί νέα παράταση όπως δίνεται εδώ και 12 χρόνια».

 

Για τη συνεργασία του Δήμου με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός:

«Πρέπει να πω δημόσια ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που έχουμε με τον Πανσερραϊκό. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η ΠΑΕ Πανσερραϊκός δεν χρωστά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά οφειλή από την ΠΑΕ Πανσερραϊκός όσον αφορά τις εκμισθώσεις και τις εκκαθαρίσεις. Είναι απολύτως εντάξει σε όλα της. Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτό είναι απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού και από τη Δημοτική αρχή. Εμείς ευχόμαστε να τα πάει καλά η ομάδα μας φέτος».

πηγή:ert.gr, φωτό:panserraikos blog

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr