Έπιασε 11αρι…στην Football League ο «ανερχόμενος» διαιτητής Πολυχρόνης!

Έπιασε 11αρι...στην Football League ο «ανερχόμενος» διαιτητής Πολυχρόνης!
by

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής στην Football League και τον Βόρειο όμιλο. Κι επειδή η διαιτησία…δεν είναι το αγαπημένο μας ρεπορτάζ, εστιάζουμε μόνο στον ανερχόμενο διαιτητή -εκ Πιερίας Φώτη Πολυχρόνη- που η εντυπωσιακή διαιτησία του, την περασμένη αγωνιστική εναντίον του Πανσερραϊκού, κέντρισε το ενδιαφέρον μας, για να ψάξουμε τα πεπραγμένα του «πουλέν» της ΚΕΔ!

Όταν ένας 27χρονος διαιτητής σφυρίζει Κυριακή-Τετάρτη και είναι μόνιμα στο επίκεντρο της δημοσιότητας (για τους λάθους λόγους βέβαια) απο ομάδες, παράγοντες και δημοσιογράφους, δεν μπορεί κάποιο ταλέντο θα διαθέτει.

Και επειδή η διαιτησία του ανερχόμενου…στο ντέρμπι της Ημαθίας ήταν αρεστή στους άρχοντες της Ελληνικής διαιτησίας (όλοι οι υπόλοιποι ήμαστε τυφλοί), ορίστηκε ξανά -έστω- τέταρτος, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής: Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας, που θα κρίνει πολλά στην έκβαση του υποβιβασμού. Μετά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης, καταλαβαίνεται οτι σπουδαιότερη σημασία έχει πλέον η ουρά του πρωταθλήματος και όχι η κορυφή.

15η Αγωνιστική

Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας
Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Καλύβας (Φθιώτιδας), Αναστασίου (Θεσσαλίας)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Παρατηρήτης: Δροσινός (Χαλκιδικής)

Έπιασε 11αρί…ο αρεστός κύριος Φώτιος!

Την προηγούμενη αγωνιστική(14η), ο Πανσερραϊκός φιλοξενήθηκε από την Βέροια γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, ωστόσο τα «Λιοντάρια» έχουν δικαιολογημένα παράπονα, από τον Πολυχρόνη του συνδέσμου Πιερίας. Η φάση του 22ου λεπτού, ήταν αυτή που έκρινε τον αγώνα, όταν ο κ. Πολυχρόνης υπόδειξε το σημείο του πέναλτι, σε μαρκάρισμα του αμυντικού του Πανσερραϊκού Καλί, στον επιθετικό της Βέροιας, Λουκίνα. Και σα να μην έφτανε το αμφισβητούμενο πέναλτι, έδειξε λανθασμένα και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των «Λιονταριών». Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λουκίνας αστόχησε στο πέναλτι, αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί, καθώς ο Πανσερραϊκός ήταν αναγκασμένος να παίξει με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 70 λεπτά. Η υπερπροσπάθεια των παικτών του Πανσερραϊκού ήταν μεγάλη, με την κούραση να είναι εμφανή και δυστυχώς να προδίδεται από μια φάση (που ξεκινάει από φάουλ που κέρδισε η Βέροια, το οποίο ελέγχεται).

Αυτό το παιχνίδι ήταν το 10ο που ήταν διαιτητής (είτε διαιτητής είτε 4ος) ο κ. Πολυχρόνης στην φετινή Football League σε Βόρειο και Νότιο όμιλο.

Τα παιχνίδια ήταν τα εξής:

Ως 1ος διαιτητής…

1) Νίκη Βόλου – Αιγάλεω (1η αγωνιστική)
2) ΠΟ Τρίγλιας – Καβάλα (5η αγωνιστική)
3) Καλλιθέα – Καλαμάτα (7η αγωνιστική)
4) Ιάλυσος – Νίκη Βόλου (12 αγωνιστική)
5) ΝΠΣ Βέροια – Πανσερραϊκός (14 αγωνιστική)

Ως 4ος…

1) ΠΟ Τρίγλιας – Πανσερραϊκός (3η αγωνιστική)
2) Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου (4η αγωνιστική)
3) Απόλλων Πόντου – ΑΕΠ Κοζάνης (9η αγωνιστική)
4) Νίκη Βόλου – Ρόδος (11 αγωνιστική)
5) Νίκη Βόλου – Αστέρας Βλαχιώτη (13 αγωνιστική)

Πεναλτάκιας…και καρτάκιας ο μέτρ…της διαιτησίας!

Τα πεπραγμένα του Πολυχρόνη στα παιχνίδια που ήταν διαιτητής, δείχνουν πως ο Κατερινιώτης ρέφερι, αρέσκεται στον ρόλο του πρωταγωνιστή… κλέβοντας τον, απο τους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν το κρίνουμε εμείς αλλά η στατιστική υπηρεσία!

Σε πέντε παιχνίδια επιλέχθηκε από τους αρμόδιους, να είναι ο πρώτος διαιτητής του αγώνα και στα τέσσερα από αυτά, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ σε δύο, έδειξε κόκκινη κάρτα.

Τα συμπεράσματα…δικά σας, με τα οπτικοακουστικά μέσα στην διάθεση του καθενός για να σχηματίσετε άποψη. Εμείς πιστεύουμε οτι αν μπορούσε να δώσει τις αυστηρότερες ποινές και ως τέταρτος…θα το έκανε το φυντάνι της ΚΕΔ!

  • Στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου, Νίκη Βόλου – Αιγάλεω, καταλόγισε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα!

  • Στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Βορείου Ομίλου, ΠΟ Τρίγλιας – ΑΟ Καβάλας, καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Καβάλας για μαρκάρισμα εντός περιοχής.

  • Στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου, Καλλιθέα – Καλαμάτα, σφύριξε πέναλτι υπέρ της ομάδας της Καλαμάτας.
  • Στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου, Ιάλυσος – Νίκη Βόλου, έδειξε την κόκκινη κάρτα σε παίκτη του Ιάλυσου.
  • Στο τελευταίο του παιχνίδι ως διαιτητής μέχρι τώρα, για την 14η αγωνιστική, ΝΠΣ Βέροια – Πανσερραϊκός, υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Βέροιας και κόκκινη κάρτα σε παίκτη του Πανσερραϊκού…και πολλά άλλα φαλτσοσφυρίγματα.

 

 

Share