Άνοδος για 8+4 από την Γ΄ Εθνική;

Άνοδος για 8+4 από την Γ΄ Εθνική;

Εντείνονται οι “φωνές” και η φημολογία, σε ανεπιβεβαίωτη σφαίρα σεναρίων σε πρώτη φάση, για άνοδο συνολικά 12 αντί για 8 ομάδες από τη Γ´ Εθνική.

Αυτό σημαίνει ότι οι 8 πρωταθλητές των ομίλων ανεβαίνουν απευθείας στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ οι οκτώ δευτεραθλητές έχουν πλέον προνόμια και δεύτερη ευκαιρία, σε αγώνες μπαράζ για τέσσερα εισιτήρια… προαγωγής ακόμα.

Ο λόγος είναι ότι δεν προχωρά όπως φαίνεται το σχέδιο με “β´ ομάδες” από τη Σούπερ Λίγκα για το νέο “χάρτη” της Φούτμπολ Λιγκ. Η σκέψη που βασιζόταν στο… ισπανικό “μοντέλο” δείχνει να οδηγείται σε οριστικό “ναυάγιο” και ήδη διαμορφώνονται κάποια δεδομένα για τη νέα ημιεπαγγελματική Φούτμπολ Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Άλλωστε, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από την πλευρά της Λίγκας για τη δημιουργία «ομάδων β’», αφού η κατηγορία δεν θα είναι αμιγώς επαγγελματική.

Αυτό φυσικά ανοίγει την… όρεξη σε πολλές ομάδες, για πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα των ομίλων. Υπενθυμίζεται ότι από τη χρονιά 2019-2020 θα υπάρχει Σούπερ Λίγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2, πριν τη Φούτμπολ Λιγκ, που θα λογίζεται ουσιαστικά ως η σημερινή Γ´ Εθνική.

πηγή:arenafm.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr