Άδεια πόλη τα Σέρρας…Πως μας κατάντησε ο Κορωναϊός!62 κλικ του ‘SSN’!

Άδεια πόλη τα Σέρρας...Πως μας κατάντησε ο Κορωναϊός!62 κλικ του 'SSN'!

”Άδεια η πόλη πού πήγαν όλοι
κι όλοι ‘σαι εσύ που έφυγες χωρίς να φταις
άδεια η πόλη τι γίναν όλοι
αν με θυμάσαι στην υγειά μου κάτι πιες”
Έγραφε το ’92 ο Κυριαζής και τραγουδούσε ο Παπακωνσταντίνου το «Βράδυ Σαββάτου», στο άλμπουμ «Σφεντόνα», που έκανε τότε μεγάλη επιτυχία, σε LP, κασέτες και φυσικά συναυλίες και μπαρ!

Και συνεχίζουμε με παράφραση του κουπλέ, ζώντας στην σκιά του κορωναϊού που μας κρατά ετσιθελικά μέσα, για καλό σκοπό μεν, ως κατάντια δε, της ανθρώπινης ύπαρξης εν έτη 2020, που μοιάζει ανήμπορη να κρατηθεί μακριά και να γιατρευτεί απο έναν ιο (!) που έχει μικρή σχετικά θνησιμότητα αλλά πολύ μεγάλη και ύπουλη μεταδοτικότητα:

Ξημέρωμα Δευτέρας κι η μοναξιά της
να με γυρίζει σαν σκυλί στις γειτονιές
Ξημέρωμα Δευτέρας κι η συννεφιά της
να με τυλίγει από παντού χωρίς να φταις
Δεν γίνεται να δούμε αισιόδοξα μια βασική αρχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη μετακίνηση. Ούτε όμως μπορούμε να πάρουμε αψήφιστα τον ιο που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες την ανθρωπότητα. Επομένως, ελπίζουμε μόνο στο οτι η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του κορωναϊου και θα μας δώσει το δικαίωμα επιστροφής στην κανονικότητα πιο σύντομα από οτι να αναμένεται. Το ‘SSN’ πιστό στο ρεπορτάζ και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα μέτρα υγιεινής και νομιμότητας, εξασφάλισε μερικά «νωχελικά κλικ» για όλους εσάς που είστε μέσα -και καλά κάνετε-, ώστε να δείτε πως ήταν η πόλη σήμερα που άρχισαν τα αυστηρά μέτρα της πολιτείας για τον σχεδόν υποχρεωτικό εγκλεισμό μας.
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr