spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πρωτιά με νίκη επι της Β. Ιρλανδίας για την Εθνική Ελλάδας που βλέπει…EURO 2024!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

H Εθνική Ελλάδας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της με 15 βαθμούς και είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξει ημιτελικό με την Τουρκία με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό πρόκρισης στο Euro 2024!

Ο δρόμος της Εθνικής ομάδας για την τελική φάση του Euro 2024 είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον να περνάει από έναν ημιτελικό με την Τουρκία επί ελληνικού εδάφους την άνοιξη του 2024 (21 Μαρτίου για την ακρίβεια)!

Με την νίκη της επί της Βορείου Ιρλανδίας με 3-1, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της με 15 βαθμούς και εξασφάλισε την άνοδο της στην Β’ κατηγορία.

Ταυτόχρονα όμως εξασφάλισε μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024, σε περίπτωση που δεν περάσει μέσω της προκριματικής φάσης.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γ’ κατηγορίας που είναι η Γεωργία, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Καζακστάν, πάντα σε περίπτωση που δεν περάσουν μέσω της προκριματικής φάσης.

Αν αυτό συμβεί τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 21 Μαρτίου του 2024 επί ελληνικού εδάφους την Τουρκία, με τον νικητή του ζευγαριού να παίζει σε μονό τελικό (σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά από κλήρωση) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου του 2024.

Με την νίκη της επί της Βορείου Ιρλανδίας, η Ελλάδα απέκτησε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στον ημιτελικό, αφού στην άτυπη βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων της Γ’ κατηγορίας τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 15 βαθμούς, με την Γεωργία να έχει 16 και τις Τουρκία, Καζακστάν να έχουν 13.

Ως εκ τούτου θα υποδεχθεί την τρίτη καλύτερη πρώτη των ομίλων της Γ’ κατηγορίας που ήταν η Τουρκία, σε μία αναμέτρηση που αν τελικά πραγματοποιηθεί (αν δηλαδή οι δύο ομάδες αποτύχουν να περάσουν στην τελική φάση του Euro 2024 μέσω των προκριματικών) θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλου του πλανήτη και όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής:

  • Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1
  • Κόσοβο – Κύπρος 5-1
- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img