Τα καζάνια παίρνουν φωτιά! Ξεκινάει η… μυσταγωγία στο Κτήμα Δαρνάκα

Τα καζάνια παίρνουν φωτιά! Ξεκινάει η... μυσταγωγία στο Κτήμα Δαρνάκα

Tηλ.Επικοινωνίας: 697 604 7400, Βρείτε μας στο Facebook ΕΔΩ

Η παραγωγή αποσταγμάτων είναι μια διαδικασία που απαιτεί σεβασμό, έχει μυστικά, χώρο για πειραματισμούς και δίνει μια ελευθερία στην προσέγγιση. Η απόσταξη είναι μια αξιοκρατική διαδικασία, με την έννοια ότι εξαιρετικό αποτέλεσμα δημιουργείται κατά την προσεκτική και μεθοδική απόσταξη εξαιρετικής πρώτης ύλης. Οι λόγοι αυτοί, οδήγησαν το «ΚΤΗΜΑ ΔΑΡΝΑΚΑ» στην παραγωγή ενός εξαιρετικού τσίπουρου…

Από τον Οκτώβριο τα καζάνια παίρνουν φωτιά, το τσίπουρο σιγοβράζει και οι… μερακλήδες στήνουν γλέντια με άφθονους μεζέδες και γεμίζουν τα ποτήρια τους με τσίπουρο. Στο αποστακτήριο του Οδυσσέα Δαρνάκα στο 2ο χλμ Σερρών Δράμας, ένα από τα σύγχρονα του νομού, παραγωγοί, συγγενείς, φίλοι και… περίεργοι θα απολαύσουν για ακόμα μία χρόνια τη διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου, που κρατάει εδώ και επτά αιώνες.

«Ανακάλυψη» Αγιορειτών μοναχών, το τσίπουρο έγινε γρήγορα δημοφιλές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στην Κρήτη και την Ηπειρο. Η απόσταξή του ξεκινάει κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται συνήθως τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Για την παρασκευή τσίπουρου θεωρούνται κατάλληλα τόσο τα λευκά όσο και τα κόκκινα σταφύλια.

 

Στις Σέρρες η απόσταξη του τσίπουρου αποτελεί ιεροτελεστία και συνδυάζεται σχεδόν πάντα με την κατανάλωση ψητού κρέατος και οι εγκαταστάσεις στο ΚΤΗΜΑ ΔΑΡΝΑΚΑ είναι ιδανικές…

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο serressport.gr